27
Mar

"Mamuti" na Bledu: Prvi dio

. Posted in Novosti

Početak proljeća vrijeme je za tradicionalne međunarodne turnire mlađih kategorija koje organizira HK MK Bled. Mladi hokejaši Mladosti redoviti su gosti bledskog klizališta na kojima su znali postizati zapažene uspjehe. Po prvi put, na turniru je sudjelovala i momčad igrača do 11 godina starosti, tzv. "malčki".

Na turniru je nastupilo dvanaest momčadi iz Slovenije, Mađarske, Austrije i Hrvatske. Sastavi su podijeljeni u četiri skupine po tri momčadi. Prve dvije ekipe iz svake skupine ulaze u četvrtfinale, a preostali sastavi sačinjavaju skupinu za poredak od 9. do 12. mjesta u kojoj igraju po jednostrukom bod sustavu.

Sticajem okolnosti, "mamutići" se nisu mogli skupiti u najjačem sastavu, no dečki koji su, pod vodstvom trenera Franjkovića, obukli klupski dres znali su kako se brane klupske boje. Prvog dana turnira, 23. ožujka, Mladost je poražena od selekcije Slovenija Zapad rezultatom 11:0. U drugom susretu održanom u vrijeme kad bi njihovi vršnjaci već trebali spavati, "mamutići" su izgubili od budimpeštanskog sastava Pesterzsébet sa 7:2. Strijelci za Mladost bili su Mohenski i Lokar.

Treće mjesto u skupini značilo je ulazak u skupinu za poredak od 9. do 12. mjesta. Drugog dana turnira, Mladost se sučelila s Miskolcom. Mađarski "medvjedići" bili su uspješniji od naših dečki i zabilježili su pobjedu od 8:2. Pogotke za Mladost postigli su Dobrić i Lokar. Na drugu utakmicu dana iz Zagreba su stigli brojni navijači koji su glasnom podrškom s tribina pomogli "mamutićima" da dođu do pobjede nad austrijskom momčadi Wiener Eislöwen. Po završetku utakmice na semaforu je pisalo 3:2, a protivničku mrežu zatresli su Kramarić dvaput i Dobrić.

U posljednjoj utakmici odigranoj u nedjelju, 25. ožujka, Mladost je izgubila od "pingvina" iz mađarskog Szombathelyija s 9:1. Počasni zgoditak djelo je Dobrića. Zbog istog broja bodova, a zahvaljujući pobjedi u međusobnom susretu, Mladost je zauzela 11. mjesto na turniru, ispred malih Bečana.

Za KHL Mladost na bledskom turniru nastupili su sljedeći igrači:

Goršić - Idžan, Pavlešić, Pleština, Dobrić, Kramarić - Kuzmanović, Nikolić, Mohenski, Lokar, Pavetić - Hanžek, Rebrina, Pavlic. Trener: Franjković

RBA

 

limes plus gray