08
Apr

"Mamuti" na Bledu: Treći dio

. Posted in Novosti

Jedan dan po završetku natjecanja hokejaša do 13 godina starosti, počeo je i posljednji dio 17. međunarodnog turnira mlađih kategorija na Bledu. Na gradsko klizalište poznatog turističkog odredišta isklizali su i oni najstariji, igrači do 15 godina starosti, kategorija koju u Sloveniji zovu "dečki".

Između dvanaest sudionika turnira iz Mađarske, Češke, Italije, Srbije, domaćina Slovenije našla se i momčad Mladosti. Obzirom na različite dobne kategorije, "mamuti" su na Bled doputovali u kombiniranom sastavu u kojem su se našli mlađi juniori godišta 1997. te kadeti rođeni 1998. godine. Ovaj nastup bio je posebno značajan za mlađe juniore koje prije završetka sezone očekuje dvoboj finala doigravanja za prvenstvo Hrvatske protiv Zagreba.

 Mladostaši su se našli u skupini sa češkim sastavom Zubr Prerov i Mađarima iz tzv. Teama Hungary. U prvom susretu Česi su nanijeli težak poraz našim dečkima. Konačni rezultat glasio je 9:1 (2:0, 3:0, 4:1). Jedini strijelac za Mladost bio je Smolec s igračem manje.

Ni u drugom dvoboju nije bilo više sreće za Mladost. Mađari su zabilježili pobjedu od 8:0 (3:0, 3:0, 2:0) čime su ostavili "mamute" na trećem mjestu koje vodi u skupinu za poredak od 9. do 12. mjesta.

Drugog dana turnira Mladost se sučelila predstavniku Srbije, momčadi Beostara. U dvoboju protiv sastava koji dolazi iz zemlje gdje je hokej na sličnoj razini kao i kod nas, naši dečki su pokazali što mogu. Upisali su prvu pobjedu rezultatom 4:1 (2:0, 1:1, 1:0). Pogotke za Mladost postigli su Martinić 2, Bosek i Petrinšak.

U nastavku turnira "mamuti" su zabilježili i drugu pobjedu. Protivnik je bila momčad Pesterzsebeti iz Budimpešte. Golovima Smoleca 2 i Petrinšaka osvojena su nova dva boda rezultatom 3:0 (1:0, 2:0, 0:0). Dvije uzastopne pobjede značile su da će mladostašima za deveto mjesto biti dovoljan i bod iz posljednje utakmice.

Na kraju turnira, Mladost je odmjerila snage s talijanskim sastavom Feltreghiaccio. Premda su Talijani poveli s dva prema nula, naši dečki su uspjeli poravnati rezultat i s konačnim ishodom od 2:2 (0:1, 1:1, 1:0) osvojiti bod koji im je bio potreban. Golove su postigli Matošić i Petrinšak.

Mladost je na turniru nastupila u sljedećem sastavu:

Nikolić - Almer, Petrinšak, Smolec, Matošić, Martinić - Milić, Jergović, Bjažić, Vrbančić, Fičur - Tomaić, Bosek, Šušak, Krnić, Durn. Trener: Franjković

RBA

 

limes plus gray