04
Dec

"Mamuti" bez izgleda

. Posted in Novosti

Kreirano Petak, 01 Prosinac 2017 00:03 Napisao/la Drax (članak je u potpunosti preuzet s Hrvatskog hokejaškog portala)

Mladost je u Domu sportova u zaostaloj utakmici 9. kola napretrpjela težak poraz od Celja. Gosti su poveli već u prvom dijelu prve trećine, da bi pred kraj trećine svoje vodstvo i povećali. Zagrepčanima je pošlo za rukom smanjiti zaostatak, no Celje je u zadnjim sekundama pred odmor vratilo razliku na dva pogotka. Gostujući sastav je u nastavku susreta s tri zgoditka slomio otpor mladostaša. "Mamuti" su početkom posljednje trećine popravili omjer no goropadni Celjani su ubrzo uzvratili, a pred kraj neravnopravnog susreta postavljaju konačnih 8:2.

 

Mladost - Celje 2:8 (1:3, 0:3, 1:2)

Zagreb, Dom sportova, 8.11.2017.
Gledatelja: 78
Suci: Metzinger, Piragić, Beganović i Žibret

Strijelci:

0:1 CEL Grahut Ž. (Nemeček, Rakanovič) 7'
0:2 CEL Knez (Klavžar, Ograjenšek) 16'
1:2 MLA Smerdelj (Trstenjak T.) 18'
1:3 CEL Nemeček (Leber, Rakanovič) 20'
1:4 CEL Leber (Rakanovič) 25'
1:5 CEL Ribič (Mercina, Ograjenšek) 30'
1:6 CEL Grahut Ž. (Rakanovič) 32'
2:6 MLA Šutevski (Novak) 41'
2:7 CEL Rakanovič (Leber) 44'
2:8 CEL Leber (Nemeček, Grahut N.) 55'

Udarci na gol:
Mladost 29
Celje 37

Isključenja:
Mladost 12 min
Celje 10 + 10 (Mercina) min

Mladost: Rastovski, Goršić - Ljubić, Borić, Smerdelj, Novak, Trstenjak T. - Matošić, Trstenjak N., Božić, Grahovar, Cerovečki R. - Cerovečki N., Kramarić, Večerina, Šutevski, Ivšac - Jakovac, Grgurić, Kozina, Pleština. Trener: Franjković

Celje: Avsenik, Jeram Ti. - Grahut Ž., Grahut N., Nemeček, Rakanovič, Leber - Klavžar, Mercina, Ribič, Kastelic, Ograjenšek - Srebot, Jeram U., Knez, Zupanc M. Trener: Rojšek

Nakon poraza od vodeće momčadi prvenstva, Triglava, Mladost je na domaćem ledu čekao još jedan težak protivnik. U Dom sportova stiglo je Celje, treći sastav lige. Mladostaši su poslije osam odigranih utakmica držali "fenjer" s dva boda manje od Slavije, Vojvodine i Maribora. Zagrepčani su na računu imali samo jednu pobjedu protiv Maribora dok su preostali bod uzeli Medveščaku. Ove dvije momčadi nisu međusobno igrale tijekom ove sezone.

Najučinkovitiji napadač "mamuta" i dalje je bio Novak s 11 bodova, ispred Smerdelja s 9 te Čunka sa 6 bodova. Među braničima se istaknuo Nikša Trstenjak s 5 bodova. Jedini vratar s više od 40% vremena provedenog u igri, Štimac-Rojtinić, upisao je 86,9% zaustavljenih udaraca. U odnosu na susret protiv Triglava, trener Franjković je uvrstio Nikolu Cerovečkog u par s Kramarićem dok je Tomo Trstenjak zaigrao u prvom napadu pokraj Novaka i Smerdelja. Od prethodne prve navale ostao je samo Šutevski koji je s Večerinom i Ivšcem stvorio novi treći napad. Povratak Roberta Cerovečkog u sastav potaknuo je Franjkovića da ga postavi s Grahovarom i Božićem u drugu napadačku trojku. Juniorski napadači činili su četvrti napad. Od standardnijih igrača, nedostajali su vratar Štimac-Rojtinić, branič Delić te napadači Martinić, Čunko i Dobrić.

Sve do dvostrukog obračuna Crvene zvezde i Bleda, Celje se nalazilo na drugom mjestu. Beograđani su s dvije pobjede preklizali Celjane koji su ostali za bod kraći. Međutim, velikih šest bodova prednosti nad Bledom i Zagrebom davali su sigurnost gostima. "Grofovi" su od osam odigranih utakmica izgubili samo jednu, od Triglava u Kranju početkom listopada. Najopasniji napadači Celja bili su Ogrizek, Rakanovič i Ograjenšek. Vratar Avsenik pokazao je svoju vrijednost s više od 91% obrana. Trener Rojšek u Zagreb je doveo momčad bez napadača Ogrizeka i Filipa Jerama te braniča Kolara.

RBA

 

limes plus gray