12
Dec

OSVOJILI I TROFEJ GRADA BEOGRADA 2017.

. Posted in Novosti

 

Na poziv Crvene Zvezde, naši mamuti otišli su na turnir TROFEJ GRADA BEOGRADA 2017 za kategoriju mlađih kadeta U12. Turnir se održao od petka, 08.12.2017. do nedjelje popodne 10.12.2017. godine. Sudjelovalo je šest ekipa i to iz Slovenije, Hrvatske, Slovačke, Bugarske i Srbije.
Već prvog dana po dolasku u Beograd, kasno popodne u 18.00 sati odigrali smo prvu utakmicu i to protiv HK Partizana. Utakmica nije bila nimalo lagana jer nama dobro poznati Partizan i njihov stil igre, nisu nam išli baš na ruku. Iako smo ih pobijedili sa deset golova razlike, dobili smo “batina” koliko nismo u cijelom prvenstvu Slovenske IHL lige. Naš najbolji dvojac uzeo je stvar u svoje ruke i utakmicu finiširao onako kako treba. Na kraju smo sretni i zadovoljni otišli u hotel a zadovoljstvo su cure i dečki pronašli na bazenu.


Drugoga dana odigrali smo dvije utakmice i to protiv Slovaka i nama dobro znanih Železara. Utakmice sa Slovacima smo se malo pribojavali, jer ipak je Slovačka je zemlja hokeja i nismo znali što nas očekuje. No kako je počelo i kako je išlo dalje prema kraju, mamuti su imali samo jedan lagani trening i zagrijavanje za “železare”.
I dok smo čekali sraz sa Slovencima, otišli smo na ručak a poslije ručka odmah na led i u borbu. Utakmica je počela žestoko. Golovi su se nizali jedan za drugim i teško je bilo zadržati prednost a kamoli još i povećati ju. No u jednoj akciji nekih pet minuta do kraja, Bruno Idžan dodaje Roku Goršiću na krilo pak te se on obrušio ko tornado prema protivničkom golu i u akciji jedan na nula puca iz ruke i pogađa golmana. To nam je bila prilika da se malo odvojimo od Jeseničana i da rezultat 5:4 za nas, pretvorimo u dva pogotka prednosti. No nismo uspjeli i kako kaže ona stara “tko ne zabije, dobije…” Tako se desilo i nama. Slovenci su pritisnuli zadnjih par minuta i naši nisu izdržali pritisak i samo minutu prije kraja Slovenci zabijaju za izjednačenje. Nažalost, pri raspucavanju penala nismo imali nikakve šanse te su crveni pobijedili i uzeli 2 boda.
U nedjelju smo se probudili u cik zore. Buđenje u 6.00, slaganje stvari i doručak u 6,30 te polazak u 7,00 prema dvorani, nije nam dao previše nade za nastavak dana. Prva utakmica odmah u 8.00 sati bila je sa Bugarima a i ona je završila kao laganiji trening. No trebalo je napraviti pauzu od nekih sat i pol i dočekati domaćina Crvenu Zvezdu a kojima je to bila prva utakmica dana. Domaćin je čvrsto krenuo, no našim majstorima imperativ više nije bio na pobijedi, već na tome da se ne primi niti jedan gol. Tako je i bilo. U 50 minuta igre (bez zaustavljanja vremena), mamuti su čvrsto kontrolirali igru i nisu dozvolili domaćinu da previše “baulja” po našoj trećini a kamoli da uopće i puca. I dok su crveni pokušavali doći do našeg gola, žuti su taktički odigrali najjače što mogu te je golman domaćina četiri puta vadio pak iz svoje mreže.


Pobjedom nad Zvezdom, naši  mamuti su si osigurali ulazak u finale i borbu za prvo mjesto. I sada tu počinje triller. Dopalo nas je da ponovo igramo sa Jesenicama, jer su “železari” pobjedom nad mamutima dan ranije bili jedina neporažena ekipa na turniru. No kako je raspored bio “dobro” složen, Slovencima je finalna utakmica bila taj dan i jedina i to još u 13,30 popodne. Majstori su imali cijeli dan odmora i spremni i odmorni došli su na led. A naši mamuti već nakon igre sa domaćinom disali su na škrge. Trener Duško Janjatović nije davao puno nade u finalnu utakmicu no nije niti odustao. A mamuti??? Cure i dečki odigrali su utakmicu kakvu još nisu do sada ove sezone. Igrali su kao da im život ovisi o tome. Zaboravili su poraz od dana ranije i stvar preuzeli u svoje ruke. Čvrstom igrom i taktičkim nadmudrivanjem te bunkerom u obrani, nisu dozvolili Slovencima nikakvo iznenađenje. Šokirani i zatečeni igrom mamuta, “železari” nisu uspjeli pronaći pravi lijek protiv žutih. Dvije odlične asistencije Roka Goršića za Brunu Idžana i koji postiže dva pogotka u prvoj trećini, dobrano je razmrdao crvene koji su uspjeli početkom druge trećine smanjiti zaostatak jednim pogotkom. Veselje Slovenaca nije dugo trajalo jer novo pridošli mamut Partik Šmejkal, upošljava Goršića a koji bez puno razmišljanja pogađa mrežu protivnika. Uspjeli su Slovenci dati još jedan gol te ponovo dovesti igru rub živaca i smanjiti zaostatak na samo jedan pogodak. No ne bi Mladostaši držali čelnu poziciju u IHK ligi da se predaju samo tako. Pogotkom Brune Idžana žuti povećavaju vodstvo sad na dva gola prednosti i već je malo lakše. No mamuti ne staju. Patrik Šmejkal u jednom prodoru dolazi do gola crvenih i postiže pogodak za sad tri gola prednosti. Na klupi “železara” vidjela se nervoza i nevjerica jer jednostavno nisu znali što se događa. Obzirom da žuti igraju dok se ne oglasi sirena, Bruno Idžan dodaje pak Roku Goršiću koji svojim posljednjim pogotkom cementira pobjedu sa 6:2 i osvajamo turnir. Suze i nevjerica na licima malih Slovenac a veselje i sreća na našoj klupi.
Odigrali smo šest utakmica, od toga smo pet pobijedili a jednu izgubili na penale i na kraju osvojili turnir i uzeli pehar. Najbolji strijelac na turniru bio je naš Bruno Idžan.
Hvala domaćinu na organizaciji i nadamo se da se vidimo još koji puta.Petak, 08.12.2017.
HK Partizan (SRB) - KHL Mladost (HR) 1:11
Subota, 09.12.2017.
MHK Humenne (SK) - KHL Mladost (HR) 3:12
KHL Mladost (HR) - HD Jesenice (SLO) 5:6 (5:5 u regularnom dijelu)
Nedjelja, 10.12.2017.
KHL Mladost (HR) - NSA (BG) 13:1
SKHL Crvena zvezda (SRB) : KHL Mladost (HR) 0:4
HD Jesenice (SLO) : KHL Mladost (HR) 2:6 - finale

Za KHL Mladost U12 nastupali su:
Petar Stojanović (GK), Hrvoje Debeljak (GK) - Bruno Idžan, Roko Goršić, Patrik Šmejkal, Lea Buljeta, Mihael Šarčević - Jan Štefanac, Fran Debeljak, Patrik Marojević, Marko Mandušić, Bartol Šimunković - Josip Najdanović, Filip Zdilar, Erik Tukulj, Matko Idžan, Nikola Varga.
Trener: Duško Janjatović

Fotografije: Nenad Stojanović, Tomislav Goršić
 Više fotogafija možete pogledati na facebook profilu od Nenada

RBA

 

limes plus gray