13
Jan

Mamuti na čelu kolone

. Posted in Novosti

Ilustracija i članak u potpunosti su preuzeti sa portala hrhokej.net Autor:Drax

Munje su u posljednjoj utakmici drugog kruga prvenstva Hrvatske na Velesajmu ugostile vodeću momčad lige, Mladost. "Mamuti" su poveli već u drugoj minuti, a do sredine prve trećine su imali tri gola prednosti. Mladostaši su do prvog odmora povećali razliku na četiri pogotka i praktički osigurali pobjedu. Munje su se u nastavku susreta nešto bolje nosile s "mamutima", ali su do sredine druge trećine primile još dva zgoditka. "Munjama" je nešto kasnije ipak pošlo za rukom zatresti mrežu no Mladost je ubrzo vratila razliku na šest pogodaka. Mladostaši su posljednju trećinu proveli pretežito na polovici domaćih no nije im pošlo za rukom postići više od jednog zgoditka za konačnih 8:1.

Munje - Mladost 1:8 (0:4, 1:3, 0:1)

Zagreb, klizalište na Velesajmu, 11.1.2021.
Suci: Belić, Saković i Grozaj

Strijelci:

0:1 MLA Kramarić N. (Premerl) 2'
0:2 MLA Dobrić (Novak, Mirić) 8'
0:3 MLA Smolec (Trstenjak P.) 9'
0:4 MLA Trstenjak P. (Šakić, Kramarić L.) 15' SH1
0:5 MLA Mirić 29'
0:6 MLA Šakić (Trstenjak P.) 29'
1:6 MUN Petrinšak (Boži, Šupih Kvaternik) 34'
1:7 MLA Mirić (Dobrić, Novak) 36'
1:8 MLA Mirić (Novak) 54'

Udarci na gol:
Munje 17
Mladost 66

Isključenja:
Munje 12 min
Mladost 10 min

Munje: Rastovski - Franjković, Petrinšak, Božić, Šišeta, Šupih Kvaternik - Mandić, Hanžić, Grgurić, Martinić, Grgurev Rumbak - Tomić, Bobinac P., Bobinac B., Marojević, Buconjić - Belić, Vučagić, Vuksan, Starjački, Sabolić. Trener: Franjković

Mladost: Goršić, Štimac-Rojtinić - Delić, Trstenjak N., Mirić, Novak, Dobrić - Matošić, Đerek, Smolec, Trstenjak P., Šakić - Premerl, Kramarić L., Kozina, Kramarić N., Cerovečki R. - Ivšac. Trener: Smerdelj

U vrijeme kad se još mislilo da će se igrati IHL, bilo je potrebno da Mladost, Zagreb i Medveščak odigraju šest međusobnih utakmica prije prosinca kako bi se znao njihov međusobni poredak za raspored u skupine IHL-a. To je značilo da Sisak i Munje moraju pričekati dok ostala tri kluba ne ispune svoje obaveze. U međuvremenu, korona je uništila i drugu sezonu IHL-a za redom, a Siščanima i "munjama je ostao niz utakmica za odigrati kako bi uhvatili korak s druga tri kluba. Munje su tako četiri uzastopna dvoboja, a okršaj s Mladosti je bio peti. Upisana su tri poraza i jedna, izuzetno vrijedna pobjeda nad Siskom.

Munje su protiv Mladosti isklizale s pune četiri petorke i jednim vratarom. U sastavu nije bilo napadača Kuštrina, Barne, Bašića ni Milakare, braniča Lovrenčića ni Vukelića kao ni pričuvnog vratara Gažija. Po prvi puta u sastavu se našao branič Vučagić koji je prije dvije sezone nastupao za Sisciju. Najubojitija "munja" u dosadašnjem dijelu prvenstva je Grgurić s 10 bodova. Slijede ga Šupih Kvaternik i Martinić sa po 7 bodova te Petrinšak sa 6. Vratar Rastovski je skupio 84,3% obrana.

Za razliku od "munja" koje su u mjesec dana odigrale pet utakmica, Mladost je svoj posljednji susret odigrala prije točno mjesec dana, upravo protiv "munja". Mladostaši su slavili s 11:3 čime su se učvrstili na prvom mjestu u poretku. "Mamuti" su bili favorit i u ovoj utakmici premda je treneru Smerdelju nedostajalo više vrsnih igrača. U napadačkim trojkama nije bilo Plahutara, Čunka, Tome Trstenjaka, Hanžeka, Pleštine, Nikole Cerovečkog ni Fičura. Nedostajao je i branič Borić, a od vratara nisu nastupili Rosandić ni Krasić. Šakić je s 25 bodova najučinkovitiji u redovima mladostaša i dijeli prvo mjesto u ligi. Mirić je upisao 17 bodova, veteran Plahutar 14, a Čunko 12. Štimac-Rojtinić je u četiri nastupa zaustavio 92,6% udaraca prema svojim vratima.

 

RBA

 

limes plus gray