25
Feb

Prvenstvo Hrvatske "Mamuti" uzvratili udarac

. Posted in Novosti

Članak i ilustracija u potpunosti su preuzeti sa www.hrhokej.net. Autor: Drax

Hokejaši Mladosti su u drugoj utakmici finala doigravanja nadjačali Zagreba s 5:1 čime su izjednačili omjer pobjeda. Prvih dvadeset minuta proteklo je u ravnopravnoj borbi s nizom prigoda od kojih su sredinom trećine mladostaši jednu iskoristili. Zagreb je izjednačio početkom druge trećine nakon čega su suparnici otvorenom igrom tražili pogodak kojim bi preuzeli vodstvo. Raspoloženi vratari uspješno su čuvali svoje mreže sve do pred kraj trećine kad su "mamuti" s dva uzastopna zgoditka stekli uvjerljivu prednost pred početak posljednje trećine. Mladost je početkom treće dionice susreta povećala prednost na što "veprovi" nisu imali odgovor. Mladostaši su u samoj završnici utakmice postigli još jedan pogodak za proslavu prve pobjede u finalu.


Zagreb - Mladost 1:5 (0:1, 1:2, 0:2)

Zagreb, klizalište na Velesajmu, 22.2.2021.
Suci: Belić, Metzinger, Grozaj i Knez

Strijelci:

0:1 MLA Kramarić N. 12'
1:1 ZGB Čanić (Novotny, Jarčov F.) 21'
1:2 MLA Čunko (Fičur) 39'
1:3 MLA Šakić 40'
1:4 MLA Trstenjak P. (Čunko, Smolec) 45'
1:5 MLA Čunko (Dobrić) 59' PP1

Udarci na gol:
Zagreb 37
Mladost 40

Isključenja:
Zagreb 18 min
Mladost 16 min

Zagreb: Valenčić, Bujanić - Srketić, Kegalj, Čanić, Jarčov F., Novotny - Vedlin, Stančić T., Jarčov L., Marinković, Bezuk - Radonić, Ljubičić, Čizmadija, Jović, Alić. Trener: Bregant

Mladost: Rosandić, Štimac-Rojtinić - Delić, Trstenjak N., Mirić, Trstenjak P., Dobrić - Matošić, Borić, Čunko, Fičur, Plahutar - Cerovečki R., Kramarić L., Smolec, Šakić, Idžan - Premerl, Hanžek, Kramarić N., Kozina. Trener: Smerdelj

Zagreb je pobjedom u prvoj utakmici napravio iskorak prema obrani naslova prvaka. "Veprovi" su nadjačali mladostaše nakon velike borbe koja je potrajala sve do raspucavanja. Zagrebaši su imali malu psihološku prednost prije početka utakmice, jer su "mamuti" znali da bi u slučaju poraza došli u težak položaj. Trener Bregant za ovaj okršaj nije mogao računati na sve igrače iz prethodne utakmice. Izostali su mladi branič Zupanič koji se vraća u Sloveniju te pouzdani napadač Kaleb.

Prve dvije postave su ostale u istom sastavu, a mladi branič Alić je zauzeo mjesto u trećoj navali. Zagrebaši su stoga mogli isklizati u već uobičajenom rasporedu od dva branička para i tri navale. Luka Jarčov je i dalje bio najučinkovitiji među "veprovima" s 29 bodova, a Vedlin ga je pratio u stopu s 27. Marinković, Čizmadija i Kegalj skupili su po 15 bodova. Valenčić je s 94,7% obrana jedna od najznačajnijih karika u Zagrebovom lancu.

"Mamuti" su nakon prvog poraza u dvije godine spoznali da će borba za naslov prvaka biti žestoka i do kraja neizvjesna. Premda su prvu utakmicu vrlo dobro otvorili, mladostaši su kasnije pali u igri, a nervoza ih je dovela do velikog broja prekršaja. Unatoč svemu, Mladost je pokleknula tek u raspucavanju. Početni poraz stavio je pred "mamute" imperativ pobjede kojom bi izjednačili omjer i zadržali dobre izglede za konačni uspjeh.

Trener Smerdelj ostao je pred utakmicu bez napadača Tome Trstenjaka pa je za ovaj sraz morao presložiti navale. Dobrić je postavljen u prvi napad, a Plahutar se vratio u drugi. Treća i četvrta navala su ostale na okupu kao i branički parovi. Šakić je s 33 boda bio najučinkovitiji mladostaš. Slijedili su ga Mirić s 27, Plahutar i Dobrić sa po 16 dok je Petar Trstenjak postigao 14. Rosandić je zaustavio 92,5% udaraca prema svojim vratima.

RBA

 

limes plus gray